Rustieke, eiken keuken in woonboerderij

Overzicht

eiken-keuken-met-stalen-deuren

Wat een plaatje is deze gerenoveerde woonboerderij! Het is een mix van rustiek en modern en voelt ook een beetje mediterraans aan. De foto’s bewijzen dat dit erg goed samengaat. Laten we de keuken van dichterbij bekijken.

De royale keuken bestaat uit een aanrecht tegen de muur, een groot eiland (van maar liefst 284 centimeter lang en 120 centimeter breed) en twee kasten tussen stucwanden. In deze woonboerderij hebben we uiteraard gebruik gemaakt van extra rustiek eiken dat is geborsteld en licht verouderd op de vlakke delen. Daarnaast is het hout op kleur gebeitst en mat afgelakt met een natuurlak. De v-groef is ietsje donkerder gebeitst om hem beter te laten opvallen. Het blad bestaat uit twee componenten, namelijk een composiet in de kleur ‘Arden Blue Suede’ en een Belgisch hardsteen. Het composiet lijkt erg op Belgisch hardsteen, maar is iets minder vlekgevoelig. Om deze reden is dit het werkblad geworden. Aan de kopse kanten hebben we Belgisch hardsteen gemonteerd, omdat dit gefrijnd kan worden en dat geeft een mooi rustiek effect. De spoelbak in het eiland, die ook gemaakt is van composiet, steekt een beetje uit. Dit past goed bij de sfeer van deze keuken.

eiken-fronten-met-v-groef-en-dauby-knopjes

eiken-aanrecht-en-lacanche-fornuis

koel-en-vrieskast-achter-eiken-deuren

rustiek-eiken-eiland-met-composieten-blad

Daarnaast hebben we boven het aanrecht twee rustieke, eiken planken gehangen waarin inbouwspots zijn verwerkt; licht boven je werkblad is cruciaal. En hebben we zwarte, gegoten knopjes geïnstalleerd op alle deuren en lades. Deze zijn iets ranker dan de knopjes die we vaker installeren en ze passen perfect bij de elegante, stalen deuren.

In de keuken vinden we een grote koel- en vrieskast van het merk Liebherr, verstopt achter de kastdeuren langs het aanrecht. In het eiland zit een vaatwasser van het merk Siemens en de fluisterstille recirculatie-afzuigkap is van het merk Novy. Onder de afzuigkap vinden we uiteraard het fornuis. Deze beauty is van het merk Lacanche en is voorzien van een inductiekookplaat. Dit zou je niet verwachten als je naar de voorzijde van het apparaat kijkt; die oogt prachtig authentiek. Dit fornuis beschikt naast een inductieplaat, ook over een oven en een garingskast (een lage-temperatuur-oven). Op het eiland pronkt de roestvrijstalen Quooker Fusion Round.

eikenhouten-loftdeur

Als kers op de taart hebben we in de ruimte naast de keuken een loftdeur geïnstalleerd. Deze is gemaakt van hetzelfde hout als de keuken.

Wij zijn stapelverliefd op deze keuken! U ook? Schroom niet en maak een vrijblijvende afspraak met ons om de mogelijkheden voor u te bespreken. En neem dan gelijk een kijkje in onze showroom.

 

Contactgegevens

De Sonman 33,
5066 GJ Moergestel.
info@thijskeukens.nl
telefoon: 013-5130648

Thijs Keukens heeft een prachtige showroom waar u meer dan welkom bent. Gelieve alvorens een afspraak te maken zodat we alle tijd voor uw vragen hebben.

U bent bij ons ook buiten openingstijden welkom op afspraak.

Onze openingstijden zijn:

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00
Zaterdag 08:00 – 13:00

Thijs Keukens ligt tussen Tilburg en Eindhoven langs de snelweg A58.
Op maar een uur afstand van de Duitse of Belgische grens.