Sfeer keuken

Overzicht

Schitterende massief eiken sfeer keuken

Deze massief eiken keuken is modern en sfeervol. De mooie klassieke elementen zoals het Falcon fornuis, de metalen grepen en de kranen geven cachet aan deze moderne keuken. Het schiereiland, hier goed in beeld, heeft een Belgisch hardsteen blad, 6cm dik, gezoet en aan de voorzijde gefrijnd. Het blad bestaat uit één stuk met uitsparingen voor het fornuis en de spoelunit. Aan de voorzijde is mogelijkheid om te zitten, bijvoorbeeld met een goed glas wijn, terwijl er gekookt wordt. De warme vlammen in de haard dragen bij aan een ontspannen sfeer.

Direct achter het schiereiland bevindt zich een kastenwand met vaatwasser (Miele), ruime koelkast (Siemens) en een koffieautomaat en magnetron (beide Miele). Boven het fornuis, nog net in beeld, zit de afzuig (Wave) netjes verwerkt in het plafond.

Detail afwerking massief eiken fronten en metalen grepen

De massief rustiek eiken fronten met knoesten zijn verouderd en geborsteld en daarna gebeitst en met natuurlak afgewerkt. De metalen grepen komen mooi tot hun recht op het hout. De afwerking is ontzettend belangrijk voor Thijs en dat is hier dan ook mooi te zien.

Mengkraan van Gessi met Quooker ernaast

Wat een sfeer! De mooie mengkraan (merk Gessi) en de Quooker (type classic) staan schitterend op het Belgisch hardsteen blad. De haard op de achtergrond geeft een heerlijk warm beeld. Voor een goede afwerking is er een plint van hetzelfde Belgisch hardsteen gebruikt om het schiereiland te verbinden met de muur.

Detail front met lade en bestekbak

Hierboven nog een impressie van het fornuis van Falcon. Op deze foto komt het contrast tussen de koele, elegante glans van het blad, de veelvoud aan details van het fornuis en de huiselijkheid van de eiken fronten helemaal tot zijn recht.

Het bijzondere Falcon fornuis valt meteen op

Als hoogtepunt in deze schitterende keuken mag toch wel deze zwarte Falcon (type Kitchener 90) genoemd worden.  Het fornuis is onder andere voorzien van een extra grillplaat en heeft 4 pitten met een extra wokbrander. De mooi gefrijnde randen van het Belgisch hardstenen blad komen hier goed tot hun recht. De spoelunit, eveneens Belgisch hardsteen, is ook uit één stuk gefreesd en aan de voorzijde gefrijnd. De afwerking van de fronten, poten en plinten zijn uiteraard tot in de puntjes verzorgd.

 

Interieur

Naast de sfeer keuken mocht Thijs ook andere delen van het interieur verzorgen zoals het TV meubel in de zitkamer, diverse inbouwkasten, bar en keukenblok in het buitenverblijf en badkamer meubilair. 

Inbouwkasten in de bijkeuken

De inbouwkasten in de bijkeuken benutten optimaal de ruimte. De fronten zijn van massief gefineerd eiken met knoestjes en zijn geborsteld, op kleur gebeitst en mat afgelakt. De lades, type Blum, zijn volledig uittrekbaar voorzien van het blumotion remsysteem.

Detail wasbakje bijkeuken

In de bijkeuken bevind zich ook deze charmante hardstenen wasbak (uit één stuk gefreesd) met klassieke kraan. De afwerking is subliem met een spetterplankje van hetzelfde materiaal als de wasbak.

Inbouwkasten slaapkamer onder schuindak

Verloren ruimtes onder schuine daken kunnen efficiënt benut worden met op-maat-gemaakte kasten zoals hier te zien. De lades zijn ook hier volledig uittrekbaar en van het type Blum met blumotion remsysteem. Deze lades kunnen overigens een gewicht hebben van 65kg.

Inbouwkasten slaapkamer onder schuindak

Het buitenverblijf heeft een bar en een keukenblok. Het keukenblok is voorzien van een massief Belgisch harstenen blad, 4cmdik gezoet met spoelunit en klassieke kraan. In het keukenblok zit een kleine boiler voor heet water. De fronten zijn massief extra rustiek eiken, verouderd, gebeitst en mat afgelakt. In de bar bevindt zich een inbouwkoelkast.

Ook de badkamers zijn door Thijs voorzien van legplanken en badkamer meubilair (zie foto galerie "Interieur").

Contactgegevens

De Sonman 33,
5066 GJ Moergestel.
info@thijskeukens.nl
telefoon: 013-5130648

Thijs Keukens heeft een prachtige showroom waar u meer dan welkom bent. Gelieve alvorens een afspraak te maken zodat we alle tijd voor uw vragen hebben.

U bent bij ons ook buiten openingstijden welkom op afspraak.

Wij blijven op gepaste wijze geopend op afspraak. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van het RIVM.

Onze openingstijden zijn:

Maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00
Zaterdag 08:00 – 13:00

Thijs Keukens ligt tussen Tilburg en Eindhoven langs de snelweg A58.
Op maar een uur afstand van de Duitse of Belgische grens.